27 ian. 2012

Biroul de Presă al Consiliului Național al Elevilor


În cadrul Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor ce a avut loc la Târgu Mureș în perioada 9-13 ianuarie 2012, s-a luat decizia înființării Biroului de Presă al Consiliului Național al Elevilor.

Această decizie face parte din strategia departamentului de educație și comunicare - relații externe, condus de Georgiana Epure, secretar executiv al Consiliului Național al Elevilor.

Prin intermediul acestei structuri suport se încearcă eficientizarea și simplificarea comunicării externe a Consiliului Național al Elevilor. Cele trei posturi (responsabil online, responsabil audio/foto/video, redactor) pentru care se vor realiza alegeri  vin în consolidarea structurii, reprezentând principalele mijloace de promovare a Consiliului Național al Elevilor.

Elevii interesați pot candida pentru acestei funcții, indiferent de activitatea desfășurată la nivelul substructurilor CNE, completând online un formular de aplicație ce va fi evaluat de către trei examinatori externi și trei examinatori interni. Formularul este disponibil pe platforma suport a Consiliului Național al Elevilor, Wedu.ro.

Responsabilul de partea audio/foto/video se va ocupa de înregistrarea și imortalizarea evenimentelor importante ale CNE și realizarea unor filmulețe de promovare organizațională.
Responsabilul de partea online se va ocupa de tot ceea ce ține de aparițiile CNE în mediul virtual: actualizarea informațiilor pe pagina de Facebook CNE, a unui viitor site și a altor pagini, precum și publicarea pozelor primite de la responsabilul audio/foto/video.
Redactorul va avea ca atribuții realizarea comunicatelor de presă care vor fi verificate și aprobate de către BEx. CNE, dar și de realizarea articolelor despre CNE pentru diverse publicații ( ex: Revista Euro26).
Candidaturile se pot depune până pe 17 februarie, urmând ca rezultatele să fie comunicate până pe 28 februarie 2012.