25 ian. 2012

Întâlnire cu președintele Consiliului Național al Elevilor

Marți, 24 ianuarie 2012, în sala de festivități a Colegiului Național „Unirea” a fost prezent Andrei Bogdan Petre, președintele Consiliului Național al Elevilor, invitat de către Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Național „Unirea”.


Au participat  membri ai Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, ai Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Național „Unirea”, dar și alți elevi, activitatea fiind una deschisă tuturor.

În cadrul acestei întâlniri au avut loc mici dezbateri pe teme privind relația Consiliului Școlar al Elevilor cu conducerea liceului și votul la 16 ani. Au fost prezentate câteva aspecte ale Regulamentului de Organizare și Funcționare al Consiliului Național al Elevilor, iar participanții au avut ocazia să pună întrebări și să ceară ajutor.
De asemenea a fost prezentată strategia de dezvoltare instituțională a Consiliului Național al Elevilor, s-a discutat despre structura CNE, subiectul axându-se, în principal, pe eficientizarea activității Consiliului Județean al Elevilor și al Consiliului Școlar al Elevilor, nu în ultimul rând, pe implicarea elevilor în activități într-un număr cât mai mare.

După discursul susținut de Andrei Bogdan Petre, a urmat prezentarea platformei suport a Consiliului Național al Elevilor, Wedu.ro, prezentare realizată de Doru Ștefănescu.De asemenea, membrii Consiliului Județean al Elevilor au fost invitați și la deschiderea Clubului de Fotografie, un proiect al Consiliului Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Național „Unirea”. La această activitate au participat elevi ai liceului, pasionați de arta fotografică și nu numai.