9 ian. 2012

Prima zi a Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor

A început Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor. Aceasta are loc la Târgu-Mureș, în perioada 9-13 ianuarie 2012.

În cadrul acestei adunări vor avea loc alegerile pentru stabilirea noului Birou Executiv al Consiliului Național al Elevilor. De asemenea, va fi stabilită strategia pentru anul 2012, dar vor avea loc și ateliere tematice: comunicarea externă, comunicarea internă, structurile suport ale Consiliului Național al Elevilor, trainingurile CNE, regulamentul CNE.

În prima zi au sosit reprezentanții consiliilor județene ale elevilor până în ora 15:00. Activitățile au început cu discursurile și prezentările realizate de organizatori. A fost prezentat raportul temerilor și al așteptărilor de la Adunarea Generală și s-a discutat despre evaluarea candidaturilor.

Au urmat o serie de dezbateri, organizate cu sprijinul ARDOR Moldova. Delegațiile consiliilor județene ale elevilor au exersat tehnicile argumentării și dezbaterii pe moțiunea „CNE ar trebui să fie mai funcțional în 2012”. Acestea au fost organizate după modelul Karl Popper. În urma tragerii la sorți, echipa CJE Vrancea a fost echipa negatoare, iar echipa afirmatoare a fost reprezentată de cea a Consiliului Județean al Elevilor Gorj. Dezbaterea a fost moderată de prof. Adriana  Ciorcilă și prof. Emil Lazăr, formatori ai Consiliului Național al Elevilor. Echipele care au asistat la această dezbatere au fost cele ale județelor Mureș și Suceava.
Ziua s-a încheiat cu un spectacol de teatru.

Marți, 10 ianuarie, vor avea loc alegerile pentru noul Birou Executiv al Consiliului Național al Elevilor.