29 ian. 2012

Vizită de monitorizare la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”

Luni, 23 ianuarie 2012, a avut loc vizita de monitorizare a activității Consiliului Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, Focșani. Întâlnirea dintre conducerea Consiliului Județean al Elevilor Vrancea și Consiliul Școlar al Elevilor din această unitate de învățământ a avut loc în cadrul unei ședințe CȘE.

La întâlnire au fost prezenți toți membrii CȘE alături de profesorul coordonator, doamna Gabriela Bardaș. După verificarea mapei CȘE s-a trecut la discutarea problemei principale de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”. La două luni după alegerea în funcție, fostul președinte, Alexandru Totolici, a fost demis de către colegii săi pe baza inactivității sale, astfel funcția lui fiind preluată de către Cosmina Lăcătușu, vicepreședinte la acel moment.
   
„Atmosfera de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” a fost surprinzător de plăcută; elevii erau deschiși și curioși în legătură cu tot ceea ce ține de CJE Vrancea, mulți dintre ei punând întrebări și ridicând probleme destul de importante în legătura cu buna funcționare a structurii.” a declarat Alexandra Voicu, președintele Consiliului Județean al Elevilor Vrancea.

“În urma vizitei conducerii Consiliului Județean al Elevilor la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, echipa s-a sudat mult mai bine”, mărturisește Pătrășcan Ionuț, secretar al CJE Vrancea și vicepreședinte al Colegiului Tehnic „Ion Mincu”. “În aceste momente punem bazele unui proiect destul de important pentru noi, el implicând mai multe activități și parteneriate cu diferite instituții.”

Următorul liceu care va fi vizitat este Liceul de Arte „Gh. Tattarescu” din Focșani, vizita de monitorizare fiind programată pe 30 ianuarie.


Scopul acestei inițiative a Consiliului Județean al Elevilor Vrancea este acela de a avea membrii cât mai activi în Consiliile Școlare, pentru a evita problemele de diseminare a informației către toți elevii din județ. De asemenea, în cadrul acestor vizite sunt evaluate și verificate mapele consiliilor școlare ale elevilor, iar reprezentanții din Consiliul vizitat au ocazia să pună întrebări pentru a cere informații în legătură cu funcționalitatea acestei structuri  a elevilor.