17 ian. 2012

Vizite de monitorizare a activității Consiliilor Școlare

Odată cu începerea acestui semestru, Consiliul Județean al Elevilor Vrancea plănuiește să desfășoare pe parcursul unei luni, vizite de monitorizare a activității Consiliilor Școlare din județ.

Această activitate este inclusă în proiectul regional de promovare numit "Consiliul Elevilor ești tu!", care a debutat în Vrancea prin conferința de presă organizată în data de 20 decembrie. De aceea, pe lângă verificarea tuturor mapelor Consiliului și a documentelor din acestea (procese verbale, fișe de proiect, plan de activități etc.), Consiliul Județean al Elevilor își propune ca aceste vizite să fie și un mod de promovare a structurii. Acestea vor fi organizate într-un mod interactiv și anume: în fiecare liceu se vor desfășura sub forma unor dezbateri între membrii Consiliului Școlar din respectivul liceu si elevi.

Scopul acestei inițiative este acela de a avea membrii cât mai activi în Consiliile Școlare, pentru a evita problemele de diseminare a informației catre toți elevii din județ. De asemenea, considerăm că prin apropierea pe care o vom avea față de elevi, prin aceste întâlniri, vom spori încrederea lor în noi ca și structură.

Prima vizită va avea loc în Liceul "Ioan Slavici" din Panciu, urmând ca și celelalte licee să confirme o dată în care vor putea desfășura aceste întâlniri.