4 feb. 2012

Rezumatul vizitei de la Liceul cu Program Sportiv Focșani

Vizitele de monitorizare a activității consiliilor școlare ale elevilor din județul Vrancea au continuat, joi, 2 februarie 2012, cu Liceul cu Program Sportiv Focșani.

Datorită competițiilor sportive și cantonamentelor, la întâlnirea Consiliului Școlar al Elevilor cu Consiliul Județean al Elevilor au fost puțini reprezentanți ai claselor. Colaborarea Consiliului Școlar al Elevilor cu conducerea Liceului cu Program Sportiv a fost una excelentă, neexistând conflicte, iar elevii fiind implicați într-un număr mare în activitățile desfășurate.

Nu a fost realizat un raport de activitatea pe semestrul I, însă Biroul Executiv al Consiliului Școlar al Elevilor a promis că se va realiza unul în semestrul curent. De asemenea, s-a început actualizarea site-ului liceului, unde la secțiunea dedicată Consiliului Școlar al Elevilor vor fi adăugate materiale și știri.

Vizitele de monitorizare vor continua și în luna februarie, astfel încât să fie realizate în fiecare unitate de învățământ liceal din județ.

Scopul acestei inițiative a Consiliului Județean al Elevilor Vrancea este acela de a avea membrii cât mai activi în Consiliile Școlare și pentru a evita problemele de diseminare a informației către toți elevii din județ. De asemenea, în cadrul acestor vizite sunt evaluate și verificate mapele consiliilor școlare ale elevilor, iar reprezentanții din Consiliul vizitat au ocazia să pună întrebări pentru a cere informații în legătură cu funcționalitatea acestei structuri  a elevilor.