22 feb. 2012

Vizită de monitorizare la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”

Miercuri, 22 februarie 2012, a avut loc vizita de monitorizare a activității Consiliului Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu”. Consiliul Județean al Elevilor Vrancea a fost reprezentat la această întâlnire de Alexandra Voicu. Întâlnirea a avut loc în cadrul unei ședințe a Consiliului Școlar al Elevilor, începând cu ora 13:30.

La ședință majoritatea șefilor de clasă au fost prezenți, precum și Biroul Executiv al Consiliului Școlar al Elevilor. Dosarul consiliului a fost complet, existând și un raport de activitatea pe primul semestru. Au fost organizate activități diverse atât pe primul semestru (un exemplu fiind cea de Halloween), cât și în prezent (elevii sunt implicați în organizarea Balului Primăverii). Au fost făcute, însă, câteva precizări privind procesele verbale. Cu o zi înainte de această ședință au fost făcute două demiteri, motivele invocate fiind inactivitatea și absența de la ședințe: la departamentul de mobilitate, informare, formare și consiliere Lătcan Valentin a fost înlocuit de Alexandra Apostu, iar la departamentul de sport și programe de tineret Andrada Farcaș a fost schimbată cu Teodor Lazăr.

Un alt subiect de discuție în cadrul ședinței a fost reprezentat de comunicarea în CȘE și promovarea acestuia. În momentul de față comunicarea se desfășoară în condiții adecvate, urmând ca în viitorul apropiat să existe și o secțiune destinată CȘE-ului pe site-ul liceului.

De asemenea, s-a discutat despre săptămâna Școala Altfel, au fost făcute propuneri. Există și persoane dornice pentru a se implica ca voluntari în activitățile Consiliului Județean al Elevilor Vrancea.

„Per total, eu sunt mulțumită de cum decurg treburile acolo, fiind unul dintre cele mai active CȘE-uri, iar comunicarea dintre ei, elevii pe care îi reprezintă și profesori este foarte bună”, a declarat Alexandra Voicu, președintele Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, în urma vizitei.

Scopul acestei inițiative a Consiliului Județean al Elevilor Vrancea este acela de a avea membri cât mai activi în Consiliile Școlare, pentru a evita problemele de diseminare a informației către toți elevii din județ. De asemenea, în cadrul acestor vizite sunt evaluate și verificate mapele consiliilor școlare ale elevilor, iar reprezentanții din Consiliul vizitat au ocazia să pună întrebări pentru a cere informații în legătură cu funcționalitatea acestei structuri  a elevilor.

Vizita la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani a fost amânată o dată datorită condițiile meteorologice ce au forțat suspendarea cursurilor timp de două săptămâni în județul Vrancea.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!