27 mar. 2012

Comunicat de presă: Blogosfera Vrancea vă invită la acțiunea „Earth Hour Vrancea”

Sâmbătă, 31 martie 2012, între orele 20.30 – 21.30, vrâncenii sunt așteptați în Piața Unirii din Focșani pentru lua parte la acțiunea EARTH HOUR Vrancea – “Ora Pământului”. Am obținut acordul Primăriei Focșani pentru a stinge iluminatul public pe bulevardele din Focșani, în instituțiile publice, cât și în Piața Unirii.

La îndemnul WWF, organizația care a inițiat mișcarea în 2007, un număr de 5200 oraș din peste 135 de țări au stins lumina de Earth Hour în 2011, inducând un sentiment de apartenență la o comunitate participanților. A fost răspândit un mesaj puternic celor 1,8 miliarde de oameni privind impactul negativ pe care viața noastra de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale.

Odata cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esențiale funcționării și deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, este momentul să trecem la o schimbare pozitivă și profundă a modului nostru de a relaționa cu mediul.

Cei care doresc să participe, sunt rugați să vină cu o lumânare tip pastilă pentru a marca momentul. Apoi, lumânările vor fi folosite pentru a scrie “EARTH HOUR VRANCEA” pe pavajul din Piața Unirii. Întreaga acțiune va putea fi urmarită în direct pe Internet prin intermediul unei camere web (http://www.jurnalul.ro/webcam/foc-ani-265.html#339).

Mulțumim Primăriei Focșani pentru deschiderea față de această acțiune, cât și partenerilor noștri care ne sprijină în promovare : WWF Romania, Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Vrancea, Asociația Potpourri, Asociatța Focul Viu și mass-media locală.


Persoane de contact :

Dan Trofin – Blogosfera Vrancea : 0721.36.42.63
Madalin Blidaru – C.J.E. Vrancea : 0751.83.71.78


Adrese Utile :

BlogosferaVrancea@gMail.com
www.Facebook.com/groups/BlogosferaVrancea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!