24 mar. 2012

Earth Hour Vrancea: 31 martie, ora 20:30, Piața Unirii


Consiliul Județean al Elevilor Vrancea sprijină inițiativa Blogosferei Vrancea de a implementa pe teritoriul județului Vrancea proiectul Earth Hour (Ora Pământului).

În ce constă acesta?


Iniţiativa organizării unui eveniment în piaţa publică a venit din partea blogosferei vrîncene. Am vorbit cu autorităţile locale dacă se stinge lumina pe 31 martie, ora 20.30 şi au spus că da. Rămîne să mai vorbim şi cu ONG-uri, iar la data evenimentului ne vom strînge în piaţă şi vom aprinde lumînări. - a declarat Adrian Mangu, blogger vrâncean, inițiator al evenimentului, citat de Ziarul de Vrancea.

Pe 31 martie 2012, ora 20:30, stingem luminile, scoate din priză aparatura și ieșim în Piața Unirii pentru a celebra Ora Pământului, eveniment ce are loc la nivel mondial, în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie.

Ora Pamantului 2012 : Schimbarea suntem noi !

La nivel mondial, in tabloul actiunilor de constientizare a problemelor mediului inconjurator generate de activitatea umana, se remarca o Campanie unica in istorie, care in 2010 a reusit sa atinga cca 1 miliard 300 de milioane de oameni din 128 de tari – Earth Hour.

In Romania, in ultimii trei ani, unele dintre cele mai importante institutii au participat la Campania “Ora Pamantului”, urmand exemplul cladirilor emblematice de pe mapamond care au luat parte la strigatul vietii impotriva pericolelor generate de incalzirea globala.
Oameni, organizaţii, companii şi instituţii din toate orasele tarii au marcat Ora Pamantului, un eveniment care prin gestul simplu de stingere a luminilor trage un important semnal de alarma la adresa efectelor dezvoltarii iresponsabile.

Existenta durabila a umanitatii presupune gandirea in alte culori decat griul si negrul caracteristice poluarii, transformarea simultana a mentalitatilor, asemenea metamorfozei larvei in fluture si a batailor lui captivante si sincronizate din aripi. Schimbarea suntem noi! Fiecare, eu, tu, impreuna.
In acest an, pe 31 Martie, intre orele 20.30-21.30, o data cu stingerea pentru o ora a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esentiale functionarii si deconectarea echipamentelor electronice aflate in stand-by este momentul sa trecem la o schimbare pozitiva si profunda a modului nostru de a relationa cu mediul.
Acest eveniment are ca scop conștientizarea faptului că oricine poate economisi energie, nefiind greu. De asemenea, evcenimentul reprezintă și un cadru pentru socializare într-un alt mod.

Există un eveniment pe Facebook unde vor fi postate detalii în legătură cu desfășurarea evenimentului: link.

Link-uri utile (de unde puteți afla mai multe detalii privind desfășurarea evenimentului și motive pentru a fi schimbarea care poate ajuta atât Terra, cât și pe noi):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!