16 mar. 2012

Metode non-formale de prevenire a delincvenței juvenile

Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, reprezentat de Mădălin Blidaru, a participat vineri, 16 martie 2012, începând cu ora 12:00, la dezbaterea „Valori și non-valori: Metode non-formale de prevenire a delincvenței juvenile”, activitate desfășurată la Centrul de Tineret.


Întâlnirea a fost organizată de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Vrancea în parteneriat cu IPJ Vrancea. Aceste două instituții au fost reprezentate de Lia Cazacu (expert de tineret) și Monica Manolache (subcomisar în cadrul Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii). De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Vrancea, respectiv Costel Constandache și Carmen Stănculea, și ai Asociației Potpourri (președinte Anamaria Cătănoiu și Olga Unguru). Printre participanți s-au numărat elevi din liceele vrâncene, ai școlilor postliceale și voluntari.

În timpul celor aproape două ore ale dezbaterii s-a discutat despre factorii care favorizează delincvența juvenilă, influența pe care o are familia, anturajul și școala. S-a discutat, evidențiindu-se problemele care sunt întâlnite, despre modalitățile prin care delincvența juvenilă poate fi prevenită și ce se întâmplă atunci când nu se acționează la timp. De asemenea, au fost identificate o serie de probleme: educația primită, lipsa comunicării, lipsa părinților, influențele negative din exterior, implicarea școlii etc.


Activtitatea a fost constructivă, urmând ca în viitorul apropiat să mai fie organizate astfel de întâlniri într-un cadru non-formal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!