5 apr. 2012

Dezbatere: În România politica drogurilor se face pentru copii


În data de 4 aprilie 2012, a avut loc o dezbatere organizată de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Vrancea. 
 
La aceasta, au luat parte elevi ai Liceului de Arte "Gh. Tăttarescu", Școala Nr.5, dar și doi reprezentanți din partea CJE Vrancea: Cristian Gîrneață, secretar pe relații externe, și Andra Nacu, director al Departamentului de Concursuri Școlare și Extrașcolare. Tema acestei dezbateri a fost prezentarea consecințelor , urmare a consumului de droguri și substanțe etnobotanice.
 
Daca unii adolescenți, deoarece ei sunt cei care cad pradă acestor vicii în general, se bazau doar pe 4 mituri, în viziunea lor adevărate, li s-a dovedit în cadrul acestei dezbateri că putem vorbi de 5 mituri, dintre care doar unul singur adevarat și anume " Te pot omori!" . 
 
Atât drogurile cât și substanțele etnobotanice nu sunt nici sigure, nici legale, nici mai ieftine, dar, mai presus de toate, provoacă dependență. Dezbaterea s-a bazat pe elaborarea temei precizate mai sus, menționarea riscurilor și consecințelor consumului de droguri, dar și anumite filmulețe care aveau drept menire atât prezentarea vizuala a consecințelor consumului de droguri, cât și îndemnuri susținute de slogan-uri tip "Viața ta e mai importanta decât un drog". 
 
Spre finalul dezbaterii, fiecare persoană prezentă a primit câte o coala A4 pe care a trebuit să scrie un slogan propriu despre combaterea consumului de droguri. După ce toți au terminat de scris, li s-au luat respectivele fișe, urmând ca acestea să fie evaluate de un juriu format din trei elevi ai Liceului de Arte "Gh. Tattarescu" aleși de către doamna prof. coordonator Laura Mălureanu și doi membri ai ANA. La sfârșit, au fost alese cele mai bune trei slogan-uri, iar cei care le-au creat au fost premiați.
 
Întreaga acțiune, desfășurată în toate județele țării, a fost organizată de Agenția Națională Antidrog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!