1 apr. 2012

Earth Hour Vrancea

Sâmbătă, 31 martie 2012, a avut loc Earth Hour Vrancea, un eveniment organizat pentru prima dată pe teritoriul acestui județ. Membrii Consiliului Județean al Elevilor sunt mândri că au contribuit la realizarea acestui eveniment.
Evenimentul, organizat de Blogosfera Vrancea și Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, a strâns peste 300 de persoane în Piața Unirii din Focșani. 
La nivel mondial, în tabloul acțiunilor de conștientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umana, se remarcă o campanie unică în istorie, care în 2010 a reușit sa atingă cca 1 miliard 300 de milioane de oameni din 128 de tari – Earth Hour.
În România, în ultimii patru ani, unele dintre cele mai importante instituții au participat la campania “Ora Pământului”, urmând exemplul clădirilor emblematice de pe mapamond care au luat parte la strigatul vieții împotriva pericolelor generate de încălzirea globala. Oameni, organizații, companii şi instituţii din toate orașele țării au marcat Ora Pământului, un eveniment care prin gestul simplu de stingere a luminilor trage un important semnal de alarma la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile.

 (o parte din membrii CJE Vrancea prezenți la eveniment: Cristian Gîrneață, Mădălin Blidaru, Amalia Giurgea, Andreea Lupu)

Au fost prezenți reprezentanții Asociația pentru Dezvoltare Durabilă „Focul Viu”, dar și ai mass-mediei locale, asigurând diseminarea informațiilor referitoare la un eveniment realizat pentru prima dată în județ.

 

În ciuda vremii un pic cam … dușmănoasă pe Ora Pământului (ceea ce a făcut imposibilă scrierea „EARTH HOUR VN”), locuitorii s-au adunat, au aprins lumânări și au socializat în timp ce luminile erau stinse. Ora Pământului a reprezentat un prilej de făcut cunoștință cu alte persoane, de discutat. Temele au fost diverse, dar evenimentul a fost principalul subiect.

Organizatorii s-au adunat în jurul orei 18:00 în Piața Unirii, făcând planuri privind desfășurarea evenimentului. Lumânări, schițe, verificarea webcamului, discuții, toate acestea au conturat acțiunea care a pornit în jurul orei 20:30 și a ținut oamenii în Piața Unirii chiar mai mult de o oră. De la ora 20:00, oamenii au început să se strângă și să ajute. De la 20:30 până la 21:30, luminile au fost stinse, atât în Piața Unirii, cât și pe arterele principale de circulație din oraș.

Evenimentul a reprezentat confirmarea că organizatorii, Blogosfera Vrancea, sprijinită de Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, au un cuvânt de spus în mediul în care există și că pot mobiliza oamenii pentru o cauză nobilă.Earth Hour Vrancea a reunit persoane de toate vârstele, dovedind că protecția mediului este o problematică ce atinge toate generațiile.

 

Fotografii realizate de Reissa Schwartz și de Adrian Teodorescu.

În unele licee, elevii au fost încurajați prin intermediul Consiliului Școlar al Elevilor să participe la Earth Hour. De exemplu, la Colegiul Național „Unirea”, au fost realizate afișe de promovare a evenimentului, iar la Colegiul Național „Al. I. Cuza” elevii au aflat, prin intermediul unei ședințe CȘE, de Earth Hour Vrancea.

 

 
(Tineri veniți la eveniment, dând o mână de ajutor organizatorilor)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!