6 apr. 2012

Luna de conștientizare a autismului (comunicat de presă)


 
ASOCIAŢIA SPERANŢA ANDRADEI
CENTRUL DE ZI „MICUL PRINŢ”

In zilele de 4 si 5 aprilie au avut atelierele interactive de creatie la care au participat copiii din gradinitele Regatul Povestilor si Gradinita nr. 18, precum si copiii care au venit la Promenada Mall insotiti de parinti. Activitatile i-au cuprins pe prichindei si cu greu parintii au reusit sa ii convinga sa plece acasa.

Astazi, 6 aprilie, la ora 17.00 sunt asteptati peste 70 de copii de toate varstele, din toate scolile sa participe la pictarea unui banner – puzzle urias in culorile autismului. Acesta va fi ulterior postat pe fatada Promenadei Mall.

Sambata, la ora 18.00 va avea loc evenimentul caritabil Vis albastru la care sunt asteptati reprezentanti ai institutiilor, oameni de afaceri care de-a lungul timpului s-au implicat in dezvoltarea Centrului regional de recuperare a copilului cu autism Micul Print. Evenimentul a fost posibil datorita generozitatii unui numar de 10 artisti plastici care au donat cate o lucrare ce va fi scoasa la licitatie in beneficiul copiilor cu autism.
De asemenea, vor fi scoase la licitatie lucrari de exceptie dedicate sarbatorilor pascale, realizate de elevii Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Elena Doamna.
In cadrul spectacolului ne bucuram de participarea extraordinara a trei tinere talentate:

Malina Raluca Ciobanu, nascuta la data 5.10.1998 in Iasi. Eleva la Colegiul National de Arta „Octav Bancila” Iasi. A inceput sa studieze vioara sub indrumarea d-lui profesor Catargiu Calistrat de la varsta de 7 ani. Desi are doar 14 ani, pana acum a sustinut 5 concerte cu orchestrestele Filarmonicii din Ploiesti, Iasi, Botosani si Bacau.

Maria Cristina Craciun, nascuta la data de 12.02.2000. Eleva a Liceului de Arta Dimitrie Cuclin din Galati. La doar 11 ani, Maria avea deja 2 trofee internationale: Trofeul Concursului international pentru copii “Slavyanskiy Bazar” Vitebsk, Belarus 2009 si Trofeul 2 inimi gemene Chisinau. Printre succesele sale se numara: premiul 1 la Mamaia Copiilor 2010 si locul 3 la Concursul International San Remo Junior.

Georgiana Panait, nascuta la data de 01.03.1997 in Gugesti, judetul Vrancea. Eleva a Liceului de Muzică şi Arte Plastice "Gh. Tăttărăscu"  din Focşani. Primele premii obţinute sunt locul întâi la "Florile copilăriei" de la Bârlad şi la "Mamaia copiilor" în 2008 şi 2010 dar a obţinut şi o serie de premii speciale la festivalurile deja cu tradiţie "Remember" de la Constanţa şi "Camena" de la Piatra Neamţ.


Legat de participarea la eveniment iata declaratia Malinei Ciobanu: Stiu ce cumplita este aceasta boala si ce greu se trateaza,dar exista mari sanse ca starea de sanatate a acestor copii sa se amelioreze,daca este tratata din timp. Asa cum si eu sunt ajutata de multi oameni inimosi,care mi-au apreciat talentul, tot asa ma simt si eu obligata de-ai ajuta pe acesti copii, sa se poata bucura de viata, nu sa traiasca intr-o zona gri. Vad, dar nu se pot bucura de culorile minunate ale florilor. Aud, dar nu se pot bucura de sunetul muzicii, sunt iubiti dar nu pot iubi, la randul lor. Sper ca intr-o zi sa se poata bucura si de concertele mele,daca tratamentul lor va da roade,si atunci voi concerta din nou,sarbatorind cu ei victoria asupra bolii.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!