16 mai 2012

Comunicat de presă: Europa mai aproape de C.N.E.!

Proiectul national "Europa mai aproape de C.N.E!" se adresează tuturor elevilor de liceu din România şi își propune să promoveze spiritul şi valorile europene în contextul dezvoltării societății și sistemului educațional din România.


Proiectul se desfășoară la inițiativa a doi seniori ai Consiliului Naţional al Elevilor, în parteneriat cu cabinetul europarlamentarului Norica Nicolai. Cele mai creative campanii de promovare vor fi premiate cu o excursie la sediul Parlamentului European de la Bruxelles!

Echipele sunt formate din elevi de liceu, unul din membri făcând parte din Consiliul Elevilor. Competiţia se desfășoară în perioada 02 aprilie – 25 mai 2012.
În prezent, proiectul național se află în etapa finală, cea de evaluare a rapoartelor de activitate. Din cele 27 de echipe din întreaga ţară care s-au înscris în competiţie, 14 au fost selectate în a doua etapă a concursului, pe baza planurilor de acţiune propuse, campaniile acestora implementându-se în perioada 03-13 mai 2012.

Inițiativele elevilor au avut un succes răsunător la nivelul comunităților locale din care fac parte, pliându-se pe interesele elevilor și răspunzând nevoilor lor.

Pe data de 25 mai, pe site-ul oficial al competiţiei, www.europacne.ro, vor fi anunţaţi câştigătorii.

Departamentul de Relații Externe

Biroul de presă
Călin Cociş – Redactor

Contact:
Georgiana Epure – Secretar al Departamentului de Relații Externe
Telefon: 0741 517 672
e-mail: georgiana.epure@consiliulelevilor.org

Despre Consiliul Naţional al Elevilor
Consiliul Naţional al Elevilor din România a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.
Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local şi naţional, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.
Consiliul Naţional al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării şcolii și încurajării relaţiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!