21 mai 2012

Conferința „Mentorship și continuitate în C.N.E.”

 

Consiliul Județean al Elevilor Vrancea a fost reprezentat la Conferința Națională „Mentorship și continuitate în C.N.E.” de Alexandra Voicu, președinte, Mădălin Blidaru, director al departamentului de mobilitate, informare, formare și consiliere, și prof. Angela Sîrbu, formator al Consiliului Național al Elevilor.


În continuare atașăm comunicatul de presă emis de Consiliul Național al Elevilor, dar și link-urile către albumele cu fotografii disponibile pe Facebook.

Weekend-ul acesta, 18  – 20 mai 2012, la Botoşani, a avut loc întâlnirea Consiliului Național al Elevilor cu tema „Mentorship și continuitate în CNE”. La acest eveniment au participat din fiecare județ reprezentanți ale Consiliilor Județene ale Elevilor, seniori ai Consiliului Naţional al Elevilor şi peste 15 formatori și coordonatori CNE.
Vineri, la Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” din Botoşani, a avut loc deschiderea oficială a Conferinţei “Mentorship şi continuitate în CNE” în care au luat cuvântul reprezentanţi ai autorităţilor locale botoşănene.
Deschiderea a fost precedată de o vizită la casa memorială “Mihai Eminescu” din Ipoteşti, iar seara a fost încheiată de Gala de mentorat “Perspective CNE – continuitate şi evoluţie”.
Programul din zilele următoare a vizat în special ateliere de lucru tematice legate de managementul voluntarilor , mentorat în Consiliul Naţional al Elevilor şi relaţiile de colaborare dintre Seniorii CNE şi actualii membrii ai structurii.
Această conferinţă vine în contextul dezvoltării organizaţionale a Consiliului Naţional al Elevilor prin creşterea rolului foştilor membrii ai Consiliului Elevilor, implicați în  organizaţii studenţeşti sau în alte organizaţii de tineret, în sprijinirea actualei generaţii şi a dezvoltării conceptului de “mentorship”.
Departamentul de Relații Externe
Biroul de presă
Călin Cociş – Redactor
Contact:
Georgiana Epure – Secretar al Departamentului de Relații Externe
Telefon: 0741 517 672
e-mail: georgiana.epure@consiliulelevilor.org
Despre Consiliul Naţional al Elevilor
Consiliul Naţional al Elevilor din România a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.
Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local şi naţional, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.
Consiliul Naţional al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării şcolii și încurajării relaţiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.
Imagini de la eveniment sunt disponibile la adresele : link1, link2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!