13 mai 2012

Școală de vară pentru viitori antreprenori


CADI și IRT te așteaptă la Școala de vară pentru viitorii antreprenori !

Ești din mediul rural ? Ești proaspăt absolvent al examenului de bacalaureat? Te gândești ca în viitor să fii propriul tău patron sau pur și simplu vrei să afli informații utile din domeniul markenting-ului, al antreprenoriatului ? Școala de vară te așteaptă !

Centrul de Analiză și Dezvoltare Instituțională Eleutheria în parteneriat cu Institutul Român de Training organizează în luna august Școala de vară pentru viitorii antreprenori. În cele 5 zile dedicate cursului de competențe antreprenoriale, vor fi atinse subiecte precum: factorii de succes într-o afacere, structura unui plan de afacere, elemente generale de marketing în antreprenoriat, etapele și instrumentele unui proces de vânzări, management financiar, managementul echipei, dar nu numai. În ultima zi se va desfășura examenul, iar absolvenții vor primi (pe lângă coronițe :D ) un certificat de absolvire eliberat de către Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților – CNFPA, recunoscut de către Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului și Ministerul Muncii.

Cui ne adresăm ?
         Școala de vară se adresează doar absolvenților clasei a XII-a și a căror activitate a fost încununată cu o diplomă de bacalaureat obținută în sesiunea iunie-iulie 2012.  O condiție esențială  o constituie pasiunea beneficiarilor pentru științele economice. Persoanele interesate să ia parte la Școala de vară vor trece prin două etape premergătoare acestei activități: recrutare și consiliere. Domiciliul în mediul rural reprezintă, de asemenea, una dintre condițiile pentru ca un tânăr să poată beneficia de acest program.

Unde ?
         Locația în care se va organiza Școala de vară se va stabili ulterior în funcție de numărul de persoane care vor beneficia de program. De asemenea, toate cheltuielile vor fi suportate prin proiect. Se va deconta inclusiv transportul până la unitatea în care se va desfășura Școala de vară.

Școala de vară, activitate în cadrul proiecului “Competențe europene pentru mediul rural

         Școala de vară este o activitate organizată în cadrul proiectului “Competențe europene pentru mediul rural”. Competențe europene pentru mediul rural este un proiect multiregional, demarat în iulie 2010 de către Centrul de Analiză și Dezvoltare Instituțională – Eleutheria (CADI), în parteneriat cu Institutul Român de Training. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, “Investește în oameni”, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare” Domeniul major de intervenție 5.2 „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resursei umane și ocuparea forței de muncă”. Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea resurselor umane şi a culturii antreprenoriale în mediul rural, în regiunile Centru şi Sud-Est, în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii pentru persoanele aflate în cautarea unui loc de muncă sau angajate în agricultura de subzistenţă. Până în prezent au fost consiliate peste 1000 de persoane, aproximativ 260 de persoane au fost încadrate în cursuri de calificare, peste 130 de beneficiari au fost certificați în urma cursurilor de perfecționare și antreprenoriat. De asemenea, au fost organizate și 4 ateliere de meșteșuguri tradiționale. Alte 40 de persoane au fost selectate pentru a beneficia de servicii de consultanță în afaceri. 

Informații suplimentare:
Stănica Bostănaru
Tel. 0731355003

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!