18 iun. 2012

Competiția regională de dezbateri KP - rezultate

Două echipe din Vrancea formate din membri și voluntari ai Consiliului Județean al Elevilor au participat în perioada 14-17 iunie 2012 la Competiția Regională de Dezbateri Karl Popper, competiție dedicată consiliilor județene și școlare ale elevilor.Aceasta este organizată de ARDOR Moldova în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor și ARDOR Oltenia, iar participarea echipelor vrâncene este finanțată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. Acesta este cel de-al doilea proiect organizat în urma parteneriatului dintre ARDOR Moldova și Consiliul Național al Elevilor, după o sesiune de formare pe tema dezbaterilor a profesorilor coordonatori.

Competiția a avut loc la Slănic Moldova, iar din Vrancea au participat două echipe provenite de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” și Colegiul Național „Unirea”.  În calificări și sferturi a fost dezbătută moțiunea „Camerele de luat vederi în sălile de examen sunt justificate (testare națională și bacalaureat)”, iar moțiunea „Ar trebui îmbunătățită comunicarea în cadrul CNE”  a fost dezbătută în semifinale și finală. De asemenea, eleva Andra Curcă a obținut locul al II-lea în topul celor mai buni vorbitori ai competiției.

 Echipa „Club 24” (Alexandru Munteanu, Cătălina Bejan, Andra Curcă), de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, a terminat competiția pe locul al treilea. Cea de-a doua echipă vrânceană, a clubului de dezbateri „Seism” (Florentina Terțiu, Alexandra Tarbă, Violeta Zanfir), a ajuns până în sferturile competiției și s-a întors acasă cu mențiune.

A fost pentru prima dată când am participat la o competiție oficială de dezbateri și sunt extrem de încântat că am reușit să obținem un rezultat pozitiv, ținând cont de faptul că au participat 22 de echipe cu experiență, din toată țara. Am avut multe de învățat și am reușit să prind din mers atribuțiile mele ca vorbitor 3 din echipă și. într-un final, să câștigăm toate meciurile până în semifinală. Am avut o echipă cu care m-am înțeles perfect, am colaborat și ne-am susținut reciproc.” - Alexandru Munteanu

„<O experiență plăcută> , acest lucru aș putea spune succint despre dezbaterea de la Slănic. Mă bucur că debate-ul începe să facă parte din activitățile noastre extrașcolare și sper să se extindă cât mai mult programele și competițiile de acest gen. Am avut alături de mine o noua echipa care s-a dovedit a fi de-a dreptul minunată și un profesor deosebit care ne-a susținut mult. Însă sunt sigură că tot ceea ce înseamna “dezbateri academice” se afla în mare parte în faza inițială și are nevoie de o perfecționare riguroasa, dar sunt încântată să observ că există ambiție și îndemn.” - Florentina Terțiu

Imagini din timpul competiției sunt disponibile în albumul Facebook al Consiliului Național al Elevilor, disponibil aici.De asemenea, pe Wedu sunt precizate detalii cu privire la componența echipei câștigătoare, din Botoșani, a celei situate pe locul secund, precum și follow-up-ul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!