14 sept. 2012

Campania „Europa, casa noastră”Ești elev sau profesor? Te tentează o excursie la Bruxelles sau un premiu consistent? Ai o idee prin care vrei să îți ajuți comunitatea? Vrei să voluntar, lider sau coordonator al unui proiect de impact pentru comunitatea locală?

Dacă răspunsurile sunt pozitive, citește mesajul de mai jos. Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat inițiativa „Europa, casa noastră”. Implică-te!


Cea de-a doua editie a campaniei de informare in scoli si licee Europa, casa noastra va oferi  25 de excursii la Bruxelles profesorilor castigatori

Reprezentanţa Comisiei Europene în România lansează cea de-a doua editie a campaniei de informare Europa, casa noastră, o iniţiativă menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar, în diverse forme de învăţământ (primar, gimnazial, liceal). Campania este derulată de Chelgate în numele Reprezentanţei Comisiei Europene în România. Website-ul oficial al campaniei este www.europacasanoastra.ro

SCOLILE GENERALE:

Incurajam profesorii sa se inscrie in campania la adresa http://www.europacasanoastra.ro/inregistreaza-te-aici.html, iar apoi să organizeze ei înşişi cel puţin alte două acțiuni în școli pe teme europene. După derularea acțiunilor, profesorii coordonatori vor putea să înregistreze  un raport cu privire la aceste vizite pe portalul web al campaniei www.europacasanoastra.ro  Efortul lor va fi răsplătit prin acordarea de diplome de participare din partea Reprezentanţei Comisiei Europene, iar profesorii coordonatori ai celor mai reușite 25 de acțiuni vor câștiga o excursie la Bruxelles unde vor vizita Comisia Europeană.

LICEELE

Pentru licee campania propune organizarea unui concurs de proiecte numit Lider European. Cadrele didactice vor inscrie liceul in campanie la adresa http://www.europacasanoastra.ro/inregistreaza-te-aici.html iar apoi ii vor incuraja pe elevi sa formeze echipe alcatuite din 4 membri, să identifice probleme cu care se confruntă comunitatea și să realizeze proiecte care să pună bazele rezolvării acestor probleme, să aducă o schimbare în comunitate. Dupa implementarea proiectului, profesorul coordonator va incarca un raport pe portalul campaniei.

Vor fi alese cele mai bune 8 proiecte care se vor califica în finala de la București, unde echipele vor trebui să-si sustina proiectele in fata unui juriu. Profesorii coordonatori ai celor 8 proiecte vor câștiga o excursie la Bruxelles la Comisia Europeană, iar elevii vor primi premii în bani pentru a-și continua proiectele.

Cele 8 echipe finaliste vor primi ca premii bani pentru continuarea proiectului: 3 premii a cate 500 euro si 5 premii a cate 100 euro.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!