24 sept. 2012

Istoric: Gabriel Lupu

Gabriel Lupu
  

Gabriel Lupu, fost elev al Liceului Teoretic "Ioan Slavici" Panciu, a fost preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea în mandatul 2008-2009. În prezent este student al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii  Transilvania din Braşov.  Vă invităm să citiţi articolul său despre ceea ce a înseamnat implicarea în Consiliul Elevilor:
 


             Salut! 

                Mă numesc Gabriel Lupu, în prezent sunt student al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov şi dezvolator web în cadrul companiei Pentalog România.

                Dacă ar fi să numesc aspectele rezonante care mi-au pus bazele dezvoltării, cu siguranţă activitatea din cadrul Consiliului Elevilor ocupă un loc fruntaş pe listă! Sunt foarte mândru că m-am implicat şi am reuşit să-mi reprezint colegii şi elevii din Vrancea !

                Cum a început totul? Dintr-o necesitate! Necesitate care există, a existat şi va exista - aceea de a schimba anumite aspecte ale activităţii elevilor, de a-i reprezenta şi de a satitisface cerinţele impuse. Lăsând această filosofie deoparte, în cazul meu, elev la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu, aveam anumite dorinţe pe care le împartăşeam cu colegii mei - instalarea unui sistem de sonorizare, tonomate, modalităţi de a ne face glasul auzit ş.a.m.d. Ca atare, am decis să candidez ca preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor dându-mi seama că implicarea va face diferenţa! Aşa a şi fost ! Obiectivele au fost îndeplinite! Dar până atunci, participând la adunările la nivel judeţean mi-am dat seama că dorinţa de schimbare se poate aplica şi la un nivel mai înalt! Am încercat şi am reuşit să devin liderul Consiliului Judeţean al Elevilor din Vrancea.

                Spun că această activitate mi-a pus bazele dezvoltării datorită gândirii sănătoase pe care mi-a creat-o: am întâlnit la adunările locale, judeţene şi naţionale oameni care într-adevăr  se implică, elevi care îşi doresc să producă schimbări pozitive şi care reuşesc asta muncind, punându-şi minţile la contribuţie. Aceste aspecte sunt esenţiale într-o societate modernă:  nu putem să ne plângem de anumite lucruri nefavorabile atât timp cât nu facem nimic în această privinţă ! Spre exemplu, pentru definirea ofertelor şcolare ale liceelor, am contribuit la proiectul Ethosul Şcolar în care, printre altele, au fost distribuite în şcolile generale broşuri ce conţineau prezentări ale fiecărui liceu din judeţ. Mare îmi este bucuria văzând că acest proiect încă a rezistat şi este din ce în ce mai puternic!

                În concluzie, mi-am dat seama de un singur lucru - atât la nivelul de elev, student sau în alte cadre sociale - trebuie să ne implicăm! Experienţele prin care am trecut au fost deosebit de constructive în educaţia şi dezvoltarea mea şi mai mult decât atât am reuşit să-mi ajut colegii.

                Sfatul meu pentru liceeni : implicaţi-vă! Aşa veţi putea fi mai puternici, mai mulţumiţi şi, în primul rând, mai uniţi! 

                Succes!
  Gabriel Lupu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!