28 ian. 2013

Consiliile şcolare de la CNC și CNU active de 24 ianuarie


Cu ocazia celebrării Unirii de la 24 ianuarie, consiliile şcolare ale Elevilor de la Colegiului Naţional “Al. I. Cuza” și de la Colegiul Naţional ,,Unirea” din Focşani au organizat activități prin care au promovat Consiliul Elevilor și au dovedit că acesta este activ în ambele instituții de învățământ.
Mai jos este un rezumat al activităților desfășurate cu ocazia celebrării acestei zile.


În cadrul Colegiului Naţional “Al. I. Cuza” Focşani, pe 24 şi 25 ianuarie nu s-au desfăţurat orele de curs, ci s-au organizat diverse ateliere pentru a celebra zilele colegiului printr-o modalitate nonformală.

Pe lângă atelierele propuse de către corpul profesoral al colegiului, Consiliul Şcolar al Elevilor Cuza a desfăşurat în aceste două zile trei activităţi: două workshopuri de educaţie nonformală, “Have fun and learn” şi o activitate sportivă, “Street baschet”. Acestea s-au bucurat de un real succes în rândul elevilor, la workshop participând în jur de 40 de elevi, iar la Street Baschet pe lângă echipele participante fiind şi o mulţime de spectatori.

Workshopurile au fost coordonate de către Gîrneaţă Cristian (preşedintele CŞE) şi Pleşa Pătrăşcan Alexandra Theodora (vicepreşedinte CŞE). Aceste două ateliere au promovat educaţia prin joc, prin experienţă, dezvoltându-le astfel elevilor participanţi spiritul de lider, capacitatea de a comunica, abilitatea de a lucra în echipă şi de a-şi asuma rolul în orice grup.

Cealaltă activitate s-a desfăşurat sub iniţiativa directorului de departament pe sport şi programe de tineret Tănase Radu Andrei şi a vicepreşedintelui Panfil Andra-Gabriela. Această activitate a avut ca obiective crearea spiritului de competiţie, dezvoltarea abilităţii de lucru în echipă şi promovarea sportului ca parte importantă în a avea o sănătate perfectă.

Activităţile au urmărit şi un scop comun, acela de a promova Consiliul Elevilor şi statutul acestuia în fiecare instituţie de învăţământ tuturor tinerilor din Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” Focşani.Cu ocazia aniversării a 154 de ani de la Unirea Mică, în data de 24 inauarie, Consiliul Şcolar al Elevilor de la Colegiul Naţional ,,Unirea” din Focşani a organizat în colaborare cu doamna profesoară Carmen Atarcicov, prima ediţie a concursului de istorie ,,Unirea şi Uniriştii”.

Activitatea oranizată cu prilejul zilelor colegiului a avut ca scop îmbogăţirea cunoştinţelor elevilor legate atât de istoria ţării, cât şi de cea a liceului. În concurs s-au înscris patru echipe a câte trei membri, care au trebuit să răspundă la trei seturi a câte trei întrebări. Primele trei întrebări au fost din monografia colegiului de la înfiinţare şi până la Primul Război Mondial, următoarele trei au făcut referire la Unirea Principatelor Române de la 1859, iar în ultimul set au fost întrebări din viaţa lui Alexandru Ioan Cuza.


Departajarea echipelor s-a făcut în funcţie de prezentarea unui proiect în care fiecare grup a trebuit să-şi exprime viziunea asupra zilei de 24 ianuarie.


Juriul a fost format din doamna profesoară coordonator Carmen Atarcicov, reprezentantul Consiliului Şcolar al Elevilor, Codrin Bostan – vicepreşedinte CŞE şi Cristina Stancu, elevă în clasa a XII-a F la Colegiul Naţional ,,Unirea”.


Concursul s-a bucurat de participarea unor elevi care şi-au demonstrat interesul, iar juriul a avut o sarcină dificilă în a desemna câştigătorii. Echipa clasată pe locul I a fost formată din Nicolaş Carla, Asanache Eros-Adrian şi Toma Adrian, elevi în clasa a IX-a G. Poziţia secundă a fost ocupată de echipajul format din Chelaru Anda-Alexandra, Matei Alina şi Drâmbă Florina, eleve în clasa a X-a F, iar pe a treia poziţie s-au aflat Munteanu Andrei, Ion Maria-Alexandra şi Aurica Cătălin Valentin, elevi în clasele a X-a A şi a X-a F. În concurs au mai participat şi Pavel Mihai, Neacşu Carmen şi Hulea Denisa, elevi în clasa a X-a G.


Toţi participanţii au primit diplome de participare, iar echipele clasate pe primele trei poziţii au primit şi torturi ca premii.


În concluzie, activitățile desfășurate de ambele Colegii au avut un impact foarte mare asupra elevilor, contribuind totodată la promovarea într-un mod cât mai eficient al Consiliului Elevilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!