18 mar. 2013

Președintele CJE Vrancea, prezent în cadrul proiectului "CiNE Votează"


În perioada 14-17 martie Asociația Elevilor Mehedinți, a organizat prima etapă a proiectului "CiNE Votează", acesta desfășurându-se în județul Caraș-Severin, la Băile Herculane.

Proiectul a constat în întâlnirea tuturor președinților Consiliilor Județene ale Elevilor cu scopul de a obține dreptul de vot al reprezentatului elevilor în Consiliul de Administrație. Cristian Gîrneața, președintele Consiliului Județean al Elevilor Vrancea a fost de asemenea prezent.

"Proiectul "CiNE Votează" este foarte important pentru elevii din România. În aceste zile am învățat foarte multe lucruri interesante pe care urmează să le implementez în comunitate, pentru a reuși alături de colegii mei din țară să schimbăm mentalități și să introducem votul reprezentantului elevilor în Consiliul de Administrație din învățământul preuniversitar." A declarat preşedintele Cristian Gîrneață.


Totodată în cadrul evenimentului au fost loc sesiuni de formare pe teme precum leadership, luarea deciziilor, lucrul în echipă, lobby și advocacy, acestea fiind coordonate de structura suport a elevilor, și anume profesorii formatori.Alături de președinții Consiliilor Județene și de profesorii formatori, a fost prezent consilierul Ministerului Educației Naționale, Romeo Moșoiu și fostul președinte al Consiliului Național al Elevilor în mandatul 2012-2013, Andrei Bogdan Petre.

A doua etapă a proiectului se va desfășura în perioada 28-31 martie, dar de această dată participanții vor fi secretarii Consiliilor Județene ale Elevilor și noii membrii ai Biroului de Presă din Consiliul Național al Elevilor, urmând ca în luna mai să aibă loc "Seminarul Național Drept la Vot", în cadrul căruia vor participa membrii Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!