24 apr. 2013

Câștigă o excursie la Parlamentul European, înscrie-te în concursul național "Europa mai aproape de CNE" !

Consiliul Național al Elevilor, lansează a doua ediție a concursului național "Europa mai aproape de CNE". Acest concurs este inițiat de Diana-Ioana Morea, Andrei Cătălin Ghergu și Andrei-Bogdan Petre, în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor și cu Cabinetul Europarlamentarului Norica Nicolai.Competiţia este deschisa tuturor membrilor Consiliilor Şcolare ale Elevilor (C.Ş.E.) din România.

Membrii Consiliilor Şcolare ale Elevilor trebuie să îşi alcătuiască o echipa de lucru, în care îşi pot include colegii, chiar dacă aceştia nu fac parte din Consiliul Şcolar al Elevilor. Echipa trebuie să aibă trei membri. Este obligatoriu ca din echipă să facă parte minim un membru din cadrul unui Consiliu Şcolar al Elevilor din România, care să coordoneze proiectul propus. Sunt acceptate mai multe echipe din acelaşi liceu cât şi echipe formate din elevi care provin din instituţii de învăţământ diferite. Pot participa şi elevi din ciclul gimnazial, aceştia neputând însă avea calitatea de coordonator.

Echipa trebuie să elaboreze şi să implementeze un proiect de promovare a spiritului şi valorilor europene în contextul cetăţeniei active şi al antreprenoriatului social. Proiectul va cuprinde două componente: un plan de campanie prin care se va încerca promovarea cetăţeniei active, cât şi un plan de afacere socială. 

La finalul competiţiei, membrii echipelor care vor realiza şi vor implementa cele mai creative proiecte de promovare a valorilor europene în contextul propus de organizatori vor câştiga câte o excursie la sediul Parlamentului European.

Câştigătorii vor fi desemnaţi de un juriu, care va următoarea componenţă:
a. Dna. Norica Nicolai, Europarlamentar România
b. Dra. Diana Ioana Morea
c. Dl. Andrei-Cătălin Ghergu
d. Dl. Andrei- Bogdan Petre

Calendarul competiției îl puteți vedea mai jos:

  • 22 mai - 10 mai - perioada de înscriere
  • 12 mai - anunțarea câștigătorilor primei etape
  • 13 mai - 02 iunie - implementarea campaniei de către câștigătorii primei etape
  • 16 mai - anunțarea câștigătorilor competiției 
Concursul este foarte benefic deoarece are un mare rol în dezvoltarea personală, astfel că după finalizarea acestuia, fiecare participant va știi care sunt valorile europene, va fi un lider mai bun și i se va dezvolta considerabil spiritul antreprenorial.

Mai multe detalii despre competiție găsiți aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!