25 apr. 2013

Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Unirea", primul din Vrancea care a înființat Consiliul Școlar al Elevilor Junior

În urma observării dorinței de implicare a elevilor de gimnaziu în activitățile extrașcolare, Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Unirea" a decis înființarea unei structuri strict pentru ei, și anume Consiliul Școlar al Elevilor Junior.

 Această structură este subordonată Consiliului Școlar al Elevilor și are o singură funcție, anume cea de președinte. Pot candida pentru acest post doar elevii din clasele VII-VIII.

Pentru șansa de a-și reprezenta colegii din ciclul gimnazial, au candidat două eleve din clasa a VIII-a, Tăbăcaru-Nazarie Giulia și Cora Oprea. Acestea au avut la dispoziție două zile, respectiv 18 și 19 aprilie, pentru campania electorală, iar în data de 22 aprilie și-au susținut discursul public, în fața elevilor de V-VIII.

Votul a avut loc miercuri, 24 aprilie, în urma căruia Tăbăcaru-Nazarie Giulia a fost aleasă președinta Consiliului Școlar al Elevilor Junior, cu 55 de voturi, cu 9 mai multe decât contracandidata sa. La procesul de numărare a voturilor a fost prezentă, ca observator extern, Cătălina Marcu, vicepreședinta Consiliului Județean al Elevilor.
În concluzie și elevii de gimnaziu merită implicați mai mult în activitățile extrașcolare, iar Consiliul Școlar al Elevilor Junior este modalitatea perfectă pentru a face asta, de aceea, ne propunem ca și la nivel județean să înființăm cât de curând această structură.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!