8 mai 2013

Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Național al Elevilor, Cluj - Napoca, aprilie 2013

În perioada 27-30 aprilie 2013, la Cluj-Napoca, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Național al Elevilor, organizată de Consiliului Județean al Elevilor Cluj și Consiliul Național al Elevilor prin Biroul Executiv.


Din Vrancea, au participat la acest eveniment Cristian Gîrneață (președinte CJE Vrancea și secretar executiv pe relații externe în Consiliul Național al Elevilor) și Mădălin Blidaru (responsabil online în cadrul biroului de presă al Consiliului Național al Elevilor). 


Deschiderea oficială a avut loc în incinta sălii de conferințe a stadionului Cluj Arena, iar printre invitații prezenți s-au numărat Ministrul Educației Naționale, Remus PRICOPIE, prin intermediul unei video conferinţe, șeful de cabinet al ministrului, Albert CRAIU, Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea UIOREANU și Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil BOC.

În urma Adunării Generale Extraordinare a CNE, reprezentanții elevilor au finalizat Statutul Elevului, documentul care prevede drepturile și obligațiile elevilor, urmând a fi înaintat Ministerului Educației Naționale pentru a fi adoptat. Statutul Elevului a fost realizat în conformitate cu prevederile Declarației Drepturilor Copilului și ale Omului, după modelul Statutului Studentului.

De asemenea, în cadrul Adunării Generale s-a stabilit Stategia de Implementare a Politicilor Educaționale la nivel naționl, strategie care urmărește patru direcții de dezvoltare a sistemului educațional, totodată indicatori de evaluare a învățământului preuniversitar: sistemul de evaluare, conslierea psiho-pedagogică, politicile sociale și dotarea în educație. Participanţii au analizat cele patru direcții de dezvoltare, au identificat problemele, cauzele, efectele şi soluțiile, urmând a fi adoptate o serie de poziții publice, propunerile elevilor fiind totodată prezentate și comunicate Ministerului Educației Naționale.

Mai multe detalii sunt disponibile pe Waterfall Edu - link.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!