12 mai 2013

Etapa finală a proiectului "CiNE Votează", "Seminarul Național Drept La Vot"

În perioada 10-11 mai, în stațiunea Băile Herculane, a avut loc "Seminarul Național Drept La Vot", a treia etapă din cadrul proiectului "CiNE Votează". În cadrul acesteia au participat membrii Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor.


  Scopul principal al întâlnirii a fost întocmirea unei rezoluții prin care Consiliul Național al Elevilor cere modificarea articolului 96, alineatul 3, din Legea Educației Naționale. Acesta spune: "La şedinţele consiliului de administrație participă, de regulă, și un reprezentant al elevilor, cu statut de observator". Această rezoluție prevede modificarea alineatului, astfel încât reprezentantul elevilor la nivel școlar, să participe cu drept de vot la toate ședințele consiliului de administrație al unităților de învățământ cu nivel liceal.


Din partea Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, a participat, în calitate de delegat, Codrin Bostan (director al Departamentului de Mobilitate, Informare, Formare și Consiliere al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea).

În concluzie, prin această etapă finală a proiectului, inițiat de Asociația Elevilor Mehedințeni și finanțat prin programul Tineret în Acțiune, Consiliul Național al Elevilor își va consolida poziția cu privire la votul reprezentantului elevilor în consiliul de administrație al unității de învățământ cu nivel liceal, aspect fundamental în cadrul unui sistem educațional democratic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!