4 iun. 2013

Un membru al CJE Vrancea, prezent la un curs de formare pe “Metode şi instrumente de educaţie non-formală, în context Tineret în Acţiune”

 În perioada 31 mai – 2 iunie, în cadrul Grădiniţei nr. 17 din Focşani, s-a desfăşurat un curs de formare bazat pe “Metode şi instrumente de educaţie non-formală, în context Tineret în Acţiune”.

La curs au luat parte atât adulţi, reprezentanţi de ONG-uri, cât şi elevi, dintre care şi Directorul Departamentului de Mobilitate, Informare, Formare şi Consiliere al Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea, Codrin Bostan.

Pe parcursul celor trei zile de curs, participanţii au învăţat atât ce reprezintă programul Tineret în Acţiune, cât şi diverse metode de educaţie non-formală şi cum să le pună în aplicare. Tot ceea ce au învăţat aceştia în primele două zile au trebuit să pună în aplicare în cea de-a treia formând câte trei echipe de câte cinci membrii şi, pe diverse teme cum ar fi comunicarea, cunoaşterea sau teambuilding-ul, fiecare echipă au fost  facilitatori pe una dintre teme.


În concluzie, acest curs a fost extrem de util pentru participanţi, deoarece pe viitor aceştia pot scrie un proiect Tineret în Acţiune şi chiar câştiga finanţare, fiind totodată capabili să ţină la rândul lor cursuri de formare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!