29 oct. 2013

Membri şi voluntari ai CJE Vrancea au participat la proiectul de tineret „Tânăr informat – Tânăr implicat”


În perioada 24-27 octombrie, la Predeal s-a desfăşurat a doua etapă a proiectului de tineret „Tânăr informat – Tânăr implicat”.

Prima etapă a proiectului a constat în realizarea unui eseu în care să fie surprinsă o problemă locală, iar câştigătorii au participat la cea de-a doua etapă ce a avut ca scop informarea şi formarea participanţilor cu privire la rezolvarea problemei identificată în eseu. Astfel, participanţii au învăţat cum să întocmească un document de poziţie, să realizeze analiza factorilor interesaţi şi totodată să analizeze problema identificată din toate punctele de vedere.

Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea a fost reprezentat la acest eveniment de directorul Departamentului de Mobilitate, Informare, Formare şi Consiliere, Codrin Bostan şi de directorul Departamentului Avocatul Elevului, Maria Iacob, alături de Murariu Alişan, Dumitru Cristina şi Cristina Toader, în calitate de voluntari. Echipa reprezentată de aceştia s-a numit ProImpuls şi a identificat ca problemă neintegrarea copiilor cu dizabilităţi şi handicap psihic în societate.
În încheiere menţionăm că acest proiect i-a format pe participanţi, atingându-şi astfel scopul. Ca urmare, Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea poate continua acest proiect pe viitor şi rezolva măcar într-o mică măsură problema identificată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!