14 ian. 2014

CJE Vrancea a demarat proiectul CȘE Junior

Astăzi, 13 ianuarie, Consiliul Județean al Elevilor Vrancea a început înființarea Consiliilor Școlare ale Elevilor Junior în școlile generale din județ.

Consiliul Scolar al Elevilor Junior stă la baza piramidei Consiliului Naţional al Elevilor, fiind structura reprezentativă a elevilor la nivel gimnazial.

Structura Consiliului Școlar al Elevilor Junior nu diferă cu mult de Consiliul Școlar al Elevilor, așadar în cadrul Consiliului Şcolar al Elevilor Junior pot candida doar elevii din clasele a 6-a, a 7-a respectiv a 8-a la functia de Preşedinte, Vicepreşedinte şi Secretar.Cei ce vor să candideze trebuie să îşi depună candidatura şi vor fi aleşi în urma unor voturi exprimate de elevii din şcoala sau liceul lor.
 
„Considerăm necesară înfiinţarea CŞE Junior în toate şcolile generale şi liceele în care există gimnaziu, deoarece, astfel, elevii se pot afirma şi implica activ în activităţile extra-şcolare şi totodată, preşedintele CŞE Junior acumulează experienţă în acest cadrul organizaţiei, care va fi esenţială dacă acesta va alege să candideze în cadrul Consiliului Şcolar al Elevilor.” declară Președintele Codrin Bostan despre importanța acestui proiect.

 Astfel, doi membri ai Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, Mihai Sandu, Director al Departamentului Sport și Programe de Tineret și Cristian Cazacu, Director al Departamentului Concursuri școlare și extrașcolare, au vizitat Școala Generală nr. 5 din Focșani pentru a prezenta inițiativa și pentru a-i susține pe doritori să înființeze un Consiliu Școlar al Elevilor Junior.


Prezentarea proiectului a avut loc la  biblioteca din cadrul școlii, reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor fiind susținuți de doamna profesor consilier educativ, Avram Aurelia

Participanții au fost în principal elevii de clasa a 8-a, în număr de 20 și au prezentat un interes ieșit din comun pentru acest tip de activități, au fost foarte curioși, iar după prezentare a avut loc o sesiune de întrebări pe marginea acesteia.

În zilele următoare, membrii Consiliului Județean al Elevilor Vrancea vor merge în toate școlile generale din județ, pentru a prezenta proiectul și pentru a organiza alegeri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!