26 ian. 2014

Consiliile Școlare de la CNAIC și CNU, active cu ocazia zilei de 24 ianuarie

Cu ocazia aniversării a 155 de ani de la Unirea Mică, Consiliul Şcolar al Elevilor de la Colegiul Naţional ,,Unirea” din Focşani a organizat în colaborare cu doamna profesoară Carmen Atarcicov, concursul de istorie ,,Unirea şi Uniriştii”, aflat la cea de-a doua ediție.

Juriul a fost format din doamna profesoar Carmen Atarcicov, preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor, Tudor Codrin Bostan şi Petru Partene, elev în clasa a XII-a G la Colegiul Naţional ,,Unirea” şi olimpic național la istorie.


Concursul a avut succes în rândul elevilor, participând patru echipe a câte trei elevi, iar juriul a avut o sarcină dificilă în a desemna câştigătorii. Toţi participanţii au primit diplome de participare, iar echipele clasate pe primele trei poziţii au primit şi premii.
Activitatea oranizată cu prilejul zilelor colegiului a avut ca scop îmbogăţirea cunoştinţelor elevilor legate atât de istoria ţării, cât şi de cea a liceului.
Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” a organizat la Teatrul Municipal ,,Mr. Gh. Pastia” o activitate la care au participat elevii acestui liceu, profesorii , câteva dintre cele mai importante oficialităţi vrâncene.

Această activitate a avut ca scop sărbătorirea onomasticii colegiului şi a reprezentat startul unui "maraton" de activităţi ce se vor desfăşura pe întreg parcursul acestui an, cu prilejul împlinirii a 125 de ani de la înfiinţare. De asemenea, în cadrul activității, președinta Consiliului Școlar al Elevilor a ținut un discurs urând „La mulți ani!” tuturor cuziștilor și subliniind susținerea pe care o au aceștia din partea organizației în problemele cu care aceștia se confruntă.

Printre numeroasele activităţi organizate de profesori, s-a numărat şi o activitate organizată de Consiliul Şcolar al Elevilor coordonat de preşedinta Pleşa Pătrăşcan Alexandra, activitate bazată pe exerciţii de educaţie nonformală, numită „ Other games”.

Acțiunea a avut ca target introducerea elevilor în mediul nonformal prin exersarea unor abilități de viață într-un mediu inedit. 

În concluzie, activitățile desfășurate de ambele Colegii au avut un impact foarte mare asupra elevilor, contribuind totodată la promovarea într-un mod cât mai eficient al Consiliului Elevilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!