15 feb. 2014

Primele alegeri pentru Consiliul Școlar al Elevilor JuniorJoi, 13 februarie, și vineri, 14 februarie, au avut loc alegeri în cadrul Consiliilor Școlare ale Elevilor Junior nou formate în Școlile Generale „Duiliu Zanfirescu”  și „Anghel Saligny”.

Procesul electoral desfășurat în școli a fost unul transparent, deoarece câte doi membri ai Consiliului Județean al Elevilor Vrancea au fost prezenți în calitate de observatori externi.

Școala Generală „Duiliu Zanfirescu”

La Școala Generală „Duiliu Zanfirescu”,  Cristiana Cazacu, Director al Departamentului de Cultură, Educație și Programe școlare și Cristian Cazacu, Director al Departamentului de Concursuri școlare și extrașcolare au fost prezenți ca observatori externi.

Alegerile au avut loc în laboratorul de chimie, iar pentru fiecare funcție au fost câte doi candidați. În urma procesului electoral, elevii aleși sunt următorii:

Președinte-Vrânceanu Bianca;

Vicepreședinte-Găină Anca;

Secretar- Tănasă Robert.

Școala Generală  „Anghel Saligny”

La Școala Generală nr.5 „Anghel Saligny”, în timpul procesului electoral, Sandu Mihăiță, Director al Departamentului Sport și Programe de tineret și Alexandra Theodora Pleșa, Vicepreședinte, au fost prezenți în calitate de observatori externi din partea Consiliului Județean al Elevilor Vrancea.

Elevii aleși în urma votului sunt:

Președinte-Chipăilă Alexandra (clasa a VII-a)- 118 voturi;

Vicepreședinte-Levârdă Ioan (clasa a VI-a)- 100 de voturi;

Secretar- Avram Iulia Alexandra (clasa a VI-a)-133 de voturi.

Au mai candidat: Tănase Roxana, din clasa a VII-a, pentru funcția de Președinte, obținând 75 de voturi; Enache Bianca, din clasa a VII-a, obținând 93 de de voturi pentru funcția de Vicepreședinte și Ghiorghiu Ovidiu Robert, clasa a VII-a, obținând 60 de voturi pentru funcția de secretar.


Alegerile pentru  Consiliile Școlare ale Elevilor Junior vor continua în toate școlile și liceele care au ciclu gimnazial din județul  Vrancea. Consiliul Județean al Elevilor Vrancea încurajează elevii de gimnaziu să candideze pentru una dintre funcțiile de conducere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!