16 mar. 2014

Adunare Generală a CJE Vrancea privind implementarea proiectului „CiNE contează pe TINE”

Sâmbătă, 15 martie, la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” Focşani a avut loc o Adunare Generală a Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea, la care, alături de membrii Adunării Generale, au luat parte şi secretarii Consiliilor Şcolare ale Elevilor.

Întâlnirea a avut scopul de a informa preşedinţii şi secretarii din cadrul Consiliilor Şcolare ale Elevilor referitor la proiectul “CiNE contează pe TINE”. Acesta este iniţiat de Asociaţia Elevilor Mehedinţeni, realizat în parteneriat cu Consiliul Naţional al Elevilor şi cofinanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune - acțiunea 5.1.


Proiectul “CiNE contează pe TINE” are ca scop identificarea principalelor categorii de elevi cu dificultăţi de adaptare, a celor ce provin din familii dezorganizate, cu deviaţii comportamentale, cu venituri mici pe membru de familie, consumatori de alcool sau droguri. Acesta se va desfăşura în două etape:

· Prima etapă constă în aplicarea de chestionare elevilor din toate unităţile de învăţământ din ţară, fiind distribuite două pe clasă, numărului 1 şi 15 de la catalog. În judeţul Vrancea, Consiliul Judeţean al Elevilor va distribui chestionarele în licee luni, urmând ca până joi acestea să reintre în posesia membrilor Consiliului Judeţean al Elevilor pentru a fi centralizate. În urma acestei operaţiuni, vor fi identificaţi elevii ce au diverse probleme de natură socială.

· În cadrul celei de-a doua etape se va organiza o întâlnire cu 40 de tineri/elevi din liceele identificate ca prezentând cele mai mari probleme, și, prin metoda World Caffee/Cafenea Publică, vor fi consultați cu privire la nevoile lor. De asemenea, se vor stabili care sunt activitățile optime pentru a fi realizate de către Consiliul Școlar al Elevilor/Consiliul Judeţean al Elevilor în vederea sprijinirii tinerilor cu probleme.


Prin acest proiect vrem să ajutăm elevii din judeţului Vrancea să se integreze normal în societate şi să le oferim consiliere în vederea obţinerii soluţiilor la problemele cu care aceştia se confruntă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!