1 apr. 2014

CJE Vrancea, partener în campania de conștientizare „Marșul Autismului”

Miercuri, 2 aprilie, pentru al patrulea an consecutiv, Asociația „Speranța Andradei” organizează campania de conștientizare intitulată „Marșul Autismului” în parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, partener cu tradiție al acestui proiect. Locul de întâlnire îl reprezintă Centrul regional de recuperare al copiilor cu autism „Micul Prinț”, strada Cuza-Vodă, nr. 56, începând cu ora 17:00.

Autismul este o tulburare a creierului ce interferează cu abilitatea de a comunica și de a relaționa cu cei din jur și apare deobicei înaintea împlinirii vârstei de 3 ani. Lunar, asociaţia oferă servicii de recuperare pentru 80 de copii cu tulbutări de dezvoltare
din mai multe judeţe ale ţării: Vrancea, Buzău, Bacău, Galaţi, Botoşani, Prahova, Braşov,
Neamţ.

De asemenea, data de 2 aprilie nu a fost aleasă întâmplător, întrucât aceasta este declarată „Ziua internațională de conștientizare a autismului” în anul 2008 de către ONU.
Punctul final al marșului îl reprezintă Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia”, unde se vor elibera baloane albastre spre cer. De asemenea, pentru a marca evenimentul, clădirea va fi iluminată în albastru. 

Consiliul Județean al Elevilor Vrancea invită elevii în număr cât mai mare să participe la acest proiect pentru a susține această cauză.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!