23 sept. 2014

CJE Vrancea, partener în cadrul proiectului „Promenada Inimilor”


Fundația Română a Inimii, în pateneriat cu Consiliul Local al Municipiului Focsțni, Primaria Municipiului Focșani, Clubul Rotary Varana Focsani și Consiliul Județean al Elevilor Vrancea lanseaza proiectul „Promenada Inimilor” si îi invită pe toți locuitorii orașului Focșani să vină  duminică, 28 septembrie 2014, ora 16.00, in Piața Unirii, să participe la un cros pentru sănătate.

Sub îndemnul „Dă un impuls sănătății! Arată-i inimii ce poți!”, proiectul este un concept simplu si inovator, având scopul de a încuraja persoanele de toate vârstele si preocupările să meargă pe jos pentru a preveni bolile cardiovasculare și pentru a-și menține sănătatea. În cadrul acestui program va fi amenajat un traseu pe care oamenii sunt încurajați să îl parcurgă cât mai des, iar, pentru o optimă evidență a kilometrilor parcurși, acesta va fi  marcat cu semne atractive, ușor de remarcat. Cei prezenți vor avea parte de surprize, momente speciale, materiale promotionale si informative si vor asista la demonstrații sportive. Startul va avea loc in Piața Unirii, traseul continuând cu Strada Republicii, Strada Cuza-Vodă, Bulevardul Brailei, Parcul Schuman si Parcul Central.

Lipsa mișcării este unul dintre factorii care pot duce la apariția bolilor de inimă, obiectivul principal al programului „Promenada inimilor” fiind acela de a încuraja persoanele de toate varstele să facă mișcare, ca parte importanta a prevenției bolilor cardiovasculare.

„La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestarile generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mișcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață. Noi ne-am pus inima la treaba. Tu ce faci?” este mesajul Prof. Dr. Dan Gaita, Președintele Fundației Române a Inimii.

„Inima are nevoie de un prieten, iar cel mai bun prieten al ei ești chiar tu. Cum poti face asta? Venind la „Promenada Inimilor”, mergând pe jos si transformând mișcarea într-o activitate ce nu poate lipsi din programul tău zilnic. Arată-i inimii ce poți și ea îți va mulțumi!” transmite Elena Stoica, președinte in funcție al Clubului Rotary Varana Focșani, în mandatul 2014-2015.

Consiuliul Județean al Elevilor Vrancea invită locuitorii  Focșaniului să participe la marșul  „Promenada Inimilor” pentru a promova un stil de viață sănătos și pentru a da un exemeplu semenilor săi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!