17 nov. 2014

CJE Vrancea si-a ales noul Board de Conducere

Joi, 13 noiembrie, s-au desfășurat alegerile pentru stabilirea noului Birou Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea. Acestea au început la ora 14:00, fiind desfășurate în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

Pentru cele zece funcții disponibile, și-au depus candidatura 19  elevi, președinții Consiliilor Şcolare ale Elevilor având dreptul de a vota democratic noul Birou Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea. Evenimentul a fost prezidat de Codrin Bostan, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea în perioada 2013-2014.


În urma desfășurării alegerilor, noii membri ai conducerii Consiliului Județean al Elevilor Vrancea sunt:
 • Președinte - Lupu-Leica Melisa (Colegiul Național „Al. I. Cuza”)
 • Vicepreședinte - Mănăilă Alex (Liceul cu Program Sportiv)
 • Vicepreședinte - Rogozan Elena (Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud)
 • Secretar - Tătaru Iulian (Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”)
 • Departamentul de cultură, educație și programe școlare - Sbârnea Andrei (Colegiul Național
 • „Al. I. Cuza”)
 • Departamentul de comunicare și relații publice - Săcăluș Gabriela (Colegiul Național „Al. I. Cuza”)
 • Departamentul Avocatul Elevului - Nicolaș Carla (Colegiul Național „Unirea”)
 • Departamentul de concursuri școlare și extrașcolare - Bratu Cristina (Colegiul Național „Al. I. Cuza”)
 • Departamentul de formare și educație nonformală - Popa Cristina (Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud)
 • Departamentul de sport și programe de tineret - Toader Florin (Colegiul Național „Al. I. Cuza”)
Comisia de validare a alegerilor a fost formată din: 

·                     Tudor-Codrin Bostan - președintele Consiliului Județean al Elevilor Vrancea;
·                     Lazăr Teodor – vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea;
·                     Alexandra Theodora Pleșa Pătrășcan –vicepresedinte al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea;
·                     Cosmin Daniel Tărăboacă- secretarul Consiuliului Județean al Elevilor Vrancea;

În cadrul evenimentului, fostului birou executiv şi foştilor preşedinţi de Consilii Şcolare le-au fost înmânate diplomele pentru activitatea din mandatul 2013-2014 și contribuția avută la dezvoltarea organizației. De asemenea, ex-președintele organizației, Tudor-Codrin Bostan, a prezentat raportul de activitate din mandatul 2013-2014.

Desfășurarea procesului electoral:

Au fost prezenți 16 președinți/reprezentanți ai Consiliilor Şcolare ale Elevilor din Vrancea dintr-un număr total de 22. Candidații și-au susținut discursurile în fața Adunării Generale a Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, urmând ca, pentru fiecare  funcție, să aibă loc votarea.

Pentru funcția de președinte a existat un singur candidat, Lupu-Leica Melisa (16 voturi pro, 0 voturi contra). Următoarea funcție pentru care s-au desfășurat alegeri a fost cea de vicepreședinte, două posturi fiind disponibile. Alexandru Mănăilă a obținut 6 voturi pentru, iar Rogozan Elena Georgiana a obţinut 5 voturi, spre deosebire de ceilalți candidați (Adelina Palade- Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” – 3 voturi și Alina Gabriela Titire- Liceul Pedagogic „Spiru Haret”- 2 voturi). Funcția de secretar a fost ocupată de Iulina Nicu Tătaru de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", fiind unic candidat și având 14 voturi pentru.

Pentru funcția de Director al Departamentului de Comuncare și Relații Publice, au fost doi candidaţi, Săcăluș Gabriela, ocupând funcţia cu 10 voturi, cu 4 mai multe decât contracandidata sa Denisa Bejan.

Avocatul Elevului este unirista Carla Nicolaș care a obținut 9 voturi, spre deosebire de contracandidata sa, Ana Mihaela Acatrinei- 5 voturi.

Pentru Departamentul de Sport și Programe de tineret au fost doi candidați, Florin Toader obținând 9 voturi față de contracandidata sa, Pleșa Pătrășcan Raluca, care a obținut 7 voturi. Pentru Departamentul de Cultură, educație și programe școlare a fost un singur candidat, Andrei Sbârnea,  acesta obţinând 15 voturi pro.

Funcția de Director al Departamentului de Concursuri școlare și extrașcolare a fost obținută de Cristina Alina Bratu care a avut 10 voturi, în comparație cu contracandidații săi, Andreea Violeta Pătrântaș (6 voturi) și Sandu Mihăiță (0 voturi). 

Pentru Departamentul de Formare și educație non-formală au concurat Cristina Pop (voturi) și Andreea Rănghianu (5 voturi).

 Consiliul Județean al Elevilor Vrancea îi felicită pe toți candidații și urează mult succes noului Bord de Conducere în mandatul 2014-2015!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!