20 oct. 2015

A avut loc prima Adunare Generală din acest mandat


Ieri, 19 octombrie, în sala mare a Inspectoratului Școlar Județean a avut loc prima Adunare Generală organizată de Biroul Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, pentru a se stabili detaliile legate de alegerile pentru Biroul Executiv al Consiliului Județean.
Ședința a început printr-o sesiune de intercunoaștere, reprezentanții liceelor având șansa să comunice și să interacționeze.
Primul punct de pe ordinea de zi a fost discutarea problemele interne ale organizației, în acest mod stabilindu-se de comun acord ca fiecare Consiliu Școlar să își creeze o pagină de facebook pentru o mai bună promovare și vizibilitate a proiectelor derulate de fiecare Birou Executiv.
În continuare, a fost prezentat calendarul alegerilor pentru Consiliul Județean al Elevilor. Astfel că, depunerea candidaturilor se poate face între 15 și 25 octombrie, urmând ca ca acestea să fie validate în perioada 26-27 octombrie. Sesiunea electorală va avea loc miercuri, 28 octombrie, la ora 14, în sala mare a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.
Președinții Consiliilor Școlare din liceele vrâncene își pot depune candidatura pentru următoarele funcții:
  • Președinte
  • Vicepreședinte(2 posturi disponibile)
  • Secretar

Pentru a putea participa la cursa pentru reprezentanții elevilor, la nivel județean, aceștia trebuie să își depună aplicația online pe platforma suport a Consiliului Elevilor, Waterfall Edu, precum și să realizeze dosarul în format fizic alcătuit din Formularul de candidatură, Curriculum Vitae, Strategia de dezvoltare și Planul de acțiune pentru mandat, Procesul verbal semnat de la ședința de alegeri la nivel școlar.
În ceea ce privește departamentele disponibile în cadrul Consiliului Județean al Elevilor, acesta sunt următoarele:
  • Departamentul PR și comunicare
  • Avocatul Elevului
  • Sport și programe de tineret
  • Cultura, educație și programe școlare
  • Concursuri școlare și extrașcolare
  • Departamentul pentru învățământ profesional, tehnic, vocațional
  • Departamentul pentru învățământ gimnazial și teoretic

Pentru funcția de director al unui departament, poate să candideze orice elev, acesta  nu reprezintă un criteriu, orice elev poate fi director de departament depunându-și aplicația online și realizând un dosar format din Formularul de candidatură și Curriculum Vitae Europass.
Consiliul Județean al Elevilor Vrancea sprijină elevii să se înscrie în cursa pentru a fi aleși reprezentanți ai elevilor la nivel județean și le urează mult succes viitorilor candidați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!