16 oct. 2015

S-au deschis aplicațiile pentru Consiliul Județean al Elevilor

În perioada 15-25 octombrie, elevii își pot depune candidatura pentru unul dintre posturile vacante din cadrul Consiliului Județean al Elevilor.
Președinții Consiliilor Școlare, din unitățile de învățământ județene, care sunt interesați să își ducă munca la un alt nivel, responsabilitățile lor actuale extinzându-se și cuprinzând fiecare elev vrâncean, pot opta pentru una din funcțiile de președinte, vicepreședinte sau secretar.
Însă pentru a face parte din unica structură reprezentativă a elevilor, la nivel județean, deținerea unei funcții nu reprezintă un criteriu. Postul de director al unui departament se adresează tutror elevilor aspiranți ale căror principale interese sunt reprezentarea elevilor și derularea de proiecte adaptate la cerințele și domeniile de interes ale acestora.
Astfel că, posturile disponibile sunt următoarele:

  •          Departamentul PR și comunicare
  •          Avocatul Elevului
  •          Sport și programe de tineret
  •          Cultura, educație și programe școlare
  •          Concursuri școlare și extrașcolare
  •          Departamentul pentru învățământ profesional, tehnic, vocațional
  •          Departamentul pentru învățământ gimnazial și teoretic

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru deținerea unei candidaturi valide constau în depunerea aplicației online pe platforma suport a Consiliului Elevilor, Waterfall Edu, precum și realizarea dosarului în format fizic alcătuit din Formularul de candidatură, Curriculum Vitae, Strategia de dezvoltare și Planul de acțiune pentru mandat, Procesul verbal semnat de la ședința de alegeri la nivel școlar, Declarația de neapartenență politică, Acordul parental, până pe 25 octombrie.
Sesiunea electorală se va desfășura între 26 și 30 octombrie. În ziua votării, candidații vor susține un discurs în fața membrilor cu drept de vot din cadrul Adunării Generale prin care își vor prezenta platforma electorală.

Consiliul Județean al Elevilor încurajează toți elevii să aplice pentru una dintre funcțiile disponibile și este convins de faptul că următoarea generație va reprezenta continuarea realizărilor generației actuale și a celor trecute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!