7 dec. 2015

Cicero, arta și oratoria!

Astăzi, 7 decembrie, sărbătorim ziua unuia dintre celor mai mari oratori, Cicero. Datorită acestui fapt, Consiliul Județean al Elevilor Vrancea a organizat concursul județean de oratorie ”Cicero, arta oratorului”. Concursul a fost organizat duminică, 6 decembrie, ora 17:00, în sala de festivități a Colegiului Național ”Unirea”, unde concurenții și-au putut susține discursurile pe baza citatului dat : Căci nu există niciun lucru aseamănător altuia pe cât suntem noi toți oamenii asemănători între noi, unul cu celălalt. Si dacă degradarea moravurilor si diversitatea părerilor ne-ar aduce sufletele noastre unde doresc ele din pricina slăbiciunii acestora, niciun om n-ar fi atât de asemănător cu sine pe cât sunt toți tuturor. Si astfel, omul este definit ca o ființă în toate.”

                 


Cum nici un concurs nu poate exista fără juriu, de data aceasta el a fost format din doamnele profesori Teodora Bentz, Elena Soare și nu în ultimul rând, Angela Sîrbu.


Discursurile au fost susținute de 10 participanți, fiecare alegând un stil aparte pentru prezentare. Dintre aceștia, s-au putut remarca: 
- Grigore Gabriela Valentina, câștigătoarea concursului de anul acesta. Ea a avut un discurs bine structurat, pe diverse teme, aducând în discuție viața eternă și bazându-se pe exemple din istoria omenirii sau din literatură.- Pleșa Pătrășcan Raluca Elena, felicitată pentru coerența discursului său, în ciuda emoțiilor, obținând premiul al-II-lea.
- Obreja Maria, care a avut un discurs bine structurat,cu premisă și argumente bine susținute, obținând premiul al-III-lea.


- Gurea Mihai, care a obținut singura mențiune dată la concurs, sensibilizând publicul și juriul printr-un monolog dramatic;Cât timp juriul a deliberat, momentele artistice nu s-au oprit. Teodora Tudose și Adrian Simion Trafa au interpretat două monologuri cu totul și cu totul inspiraționale, pe care și juriul le-a apreciat într-un mod desăvârșit.Consiliul Județean al Elevilor Vrancea le mulțumește tuturor participanților, juriului, dar și spectatorilor, pentru că au luat parte la acest eveniment.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!