2 nov. 2016

Alegerile CJE pentru mandatul 2016-2018


     Ieri, 1 noiembrie, de la ora 15, în sala mare a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, au avut loc alegerile în vederea stabilirii noii conduceri a Consiliului Județean al Elevilor. Pentru cele nouă funcții vacante, și-au depus candidatura opt elevi, președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor sau delegații acestora, având dreptul de a vota, în mod democratic, noul Birou Executiv.

     Ca în fiecare an, concurenții au avut de susținut un discurs, prin care să convingă auditoriul, să răspundă la o sesiune de întrebări, ca mai apoi membrii Adunării Generale să treacă la procedura de vot.
Anul acesta, principala concurență a fost pentru postul de Președinte, competiția fiind între eleva cuzistă Rânghianu Andreea și cea uniristă, Rogoz Roxana , câștigând, prin experiența și ideile sale, fostul vicepreședinte CJE, Rânghianu Andreea.Pentru posturile de Vicepreședinte, cât și pentru departamentele Avocatul Elevului, Învățămând gimnazial și teoretic, în ciuda discursurilor bine structurate, concurenții Ignat Marian, Cherciu Georgiana și Doniga Bianca își vor susține din nou candidatura, în urma voturilor insuficiente. Dat fiind acestei întâmplări, oportunitatea de a fi vocea elevilor se prelungește, până la următoarele alegeri.

          Dacă pe concurenții amintiți anterior îi așteptăm și la următoarele alegeri, pe Pleșa-Pătrășcan Raluca, Cucu Alexandru și Pora Laura, nu putem decât să-i felicităm și să le urăm mult succes în noul mandat, aceștia ocupând posturile de: Cultură, educație și programe școlare, PR și comunicare, respectiv  departamentul pentru Învățământ profesional, tehnic și vocațional.

Pentru că noi, CJE Vrancea, credem în puterea voluntariatului, în misiunea acestei structuri și în elevii vrânceni, îi îndemnăm să se înscrie pentru unul dintre posturile vacante -2 vicepreședinte, 1 secretar, 1 avocatul elevului și 1 învățământ gimnazial și teoretic- până miercuri, 16 noiembrie, când vor fi următoarele alegeri pentru Biroul Executiv.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!