4 feb. 2017

Retrospectiva Super la Focșani!

"Retrospectiva Super", acum și la Focșani! "Super" este un festival de film creat de Luca Istodor, în anul 2013, din dorința de a le oferi adolescenților șansa de a-și transforma gândurile, ideile, percepțiile și așteptările pentru viitor sub forma unei ecranizări.
Ceea ce deosebește "Super" de celelalte festivaluri este faptul că doar liceeni își pot proiecta filmele aici, deci este vorba despre pura pasiune și ambiția care le ghidează pașii tinerilor spre artă. Datorită ambasadorului "Super" Ignat Marian, care este, de asemenea, vicepreședintele Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, și a colegilor săi, s-a reușit proiectarea celor mai bune filme ale festivalului la Focșani. Astfel, "Our Own Private Soho", realizat de Călin Boto, "Un copac lovit de soartă", realizat de Alexandru Lăzărescu și "Mamă, plec la Harvard", realizat de Karina Bălan, Teodora Ungureanu, Andreea Geamăn și Alexandra Dragulinescu au fost vizionate de elevii liceelor din județ, la Sala  Balada, în data de 2 ferbuarie 2017. 
Odată cu începerea primului scurt-metraj, în sală s-a instalat o atmosferă caldă, primitoare, care i-a apropiat pe spectatori, dovada fiind jocurile, râsetele și numeroasele poze pe care le-au făcut în timpul pauzelor. N-a lipsit nici invitatul special, acesta fiind Andreea Geamăn, regizoarea proiecției ''Mamă, plec la Harvard'', care le-a vorbit tinerilor despre importanța pe care trebuie să o acorde propriilor visuri, despre ce reprezintă pentru ea ''Super'' și i-a încurajat, spunându-le ca nicio idee nu este proastă, până când nu este spusă și încercată. De asemenea, n-au lipsit nici momentele neașteptate, care i-au determinat pe organizatori să învețe din greșeli și i-au învățat că nimic nu este perfect. Cel mai așteptat moment al serii a fost proiecția specială a scurt-metrajului Tibi, prezentat la Short Film Corner de la Cannes, care le-a oferit spectatorilor o monstră din ceea ce înseamnă artă la un alt nivel și au fost invitați să vizioneze continuarea la Noaptea Verde la Teatru.

Consiliul Județean al Elevilor Vrancea a fost partener în cadrul acestei Retrospective și dorește să mulțumească atât celor care au fost prezenți, cât și lui Andy Green, Casei de Cultură Odobești și Ansamblul Folcloric ''Țara Vrancei''.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat!