Istoric: Alexandra Cristiana Voicu

Alexandra Cristiana Voicu a fost reprezentantul elevilor din cadrul Colegiului Național „Unirea” din Focșani în perioada 2010-2012, președintele Consiliului Județean al Elevilor Vrancea între anii 2011 și 2012 și vicepreşedinte al Consiliului Național al Elevilor în anul 2012. 
În prezent este elevă în clasa a XII la Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani

     Încercând să adun cele mai importante amintiri din Consiliul Elevilor şi cele mai relevante activităţi desfăşurate, precum şi lucrurile învăţate, care m-au schimbat radical, mi-am dat seama că îmi este greu, aproape imposibil, să aşez cuvintele într-o ordine firească şi nu una haotică. De ce haotică? Fiindcă experienţele din Consiliul Elevilor au reprezentat atât de mult pentru mine şi au fost într-un număr atât de mare încat gândurile şi sentimentele mele dau năvală în încercarea de a marca fiecare clipă petrecută în această organizaţie.

     Am intrat in Consiliul Elevilor cu o doza de scepticism, având totuşi dorinţa de a mă implica în activităţi extraşcolare pe parcursul liceului. Nu pot nega faptul că deşi la început am luat totul ca pe o joacă, lucrurile au devenit mult mai serioase pe măsură ce înaintam şi câştigam “bătălii”, aparent neimportante. Am reuşit astfel să ajung în primul meu an de la un simplu preşedinte de Consiliu Şcolar, la vicepreşedinte în Consiliul Judeţean al Elevilor. Încet, încet am luat contact cu structurile superioare: Consiliul Regional al Elevilor şi Consiliul Naţional al Elevilor şi am luat parte la diferite cursuri de formare şi deplasări în toate colţurile ţării. Am legat strânse prietenii cu oameni deosebiţi şi implicaţi şi am împărtăşit din experienţele noastre.

     Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea a fost pentru mine prima organizaţie pentru tineri în care m-am implicat şi în care am învăţat întregul proces de scriere al unui proiect şi de a-l aplica în cele din urmă. Am iniţiat şi am luat parte la proiecte precum: Marşul Elevilor, Târgul Ofertelor Educaţionale, Târgul de ONG-uri, Balul Balurilor Bobocilor. Toate activităţile derulate împreună cu ai mei colegi au avut un număr destul de mare de oameni implicaţi şi au necesitat o bună comunicare şi coordonare în orice clipă. Am învăţat împreună cum se lucrează cu adevărat în echipă şi consider că am reuşit să ne facem auziţi printre elevi, deşi bazele structurii noastre nu au fost printre cele mai solide. Din ceea ce observaţi azi, CJE Vrancea continuă să se dezvolte şi să tindă spre organizaţia ideală, pe care elevii se pot baza oricând.

     Oportunităţile oferite de această organizaţie au fost numeroase şi am profitat de fiecare şansă oferită fără a sta pe gânduri. Am acumulat astfel experienţă, care m-a ajutat să ajung în al doilea an vicepreşedinte în Consiliul National al Elevilor. De aici, drumul meu a luat o cu totul altă înfăţişare, iar modul în care obişnuiam să privesc anumite probleme s-a schimbat pe parcurs, având o nouă viziune asupra evenimentelor din jurul meu. Contactul cu instituţii precum Ministerul Educaţiei Naţionale m-a introdus mai repede decât mă aşteptam în complicata lume a adulţilor, unde odată aşezat la aceeaşi masă rotundă cu ei, este necesar să ai curajul şi capacitatea de a-ţi susţine opiniile într-un mod cât mai pertinent, în vederea atingerii scopurilor tale.

     Pot spune că am avut şansa de a mă forma pe parcursul celor doi ani pe plan profesional, dar cu siguranţă cel mai mult m-am dezvoltat în plan personal. Consiliul Elevilor a fost cheia care a deschis cele mai multe uşi în viaţa mea. Am plecat fără regrete din această organizaţie şi continui să privesc în interiorul ei de fiecare dată când îmi lipseşte. Toate lucrurile adunate în acest timp, mi-au folosit şi sunt sigură că îmi vor folosi în continuare în situaţiile de care mă voi lovi în viitor.

     Consiliul Elevilor este o experienţă greu de explicat şi la fel de greu de înţeles pentru cei care nu au luat contact direct cu structura. Vreau să cred că şi peste 10 ani, structura care a crescut odata cu mine, va continua şi se va îmbunătăţi în ceea ce priveşte reprezentativitatea elevilor din România.

     Voi continua să sprijin activităţile acestei organizaţii şi mă voi întoarce de fiecare data cu drag la ea, fizic sau cu gândul.

     “A fi împreună este un început. A rămâne împreună este un progres. A lucra împreună este un success” – Henry Ford

© 2011 Consiliul Județean al Elevilor Vrancea
Istoric: Alexandra Cristiana Voicu

2 thoughts on “Istoric: Alexandra Cristiana Voicu

 • 23 iunie 2014 at 16:23
  Permalink

  Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  Reply
 • 19 septembrie 2013 at 16:13
  Permalink

  Felicitari, Alexandra, pentru toate implicarea in Consiliul Elevilor!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *