Adunarea Generală a CJE Vrancea: Implică-te! Ieși din anonimat! Candidează pentru o funcție în cadrul Consiliului Elevilor!

Miercuri, 24 septembrie, a avut loc Adunarea Generală a Consiliului Județean al Elevilor Vrancea la Inspectoratul Școlar Județean.
Întrunirea a avut ca scop principal informarea președinților de Consilii Școlare din județ cu privire la organizarea alegerilor din acest an școlar ce vor avea loc în licee, dat fiind faptul că s-a dat startul candidaturilor pentru acest nivel încă de pe data de 23 septembrie.Astfel, Tudor-Codrin Bostan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, a insistat asupra următoarelor aspecte:

 1. Avantajele implicării în singura organizație reprezentativă a elevilor, numită și „școala de lideri”: dezvoltare personală, legarea de prietenii în toată țara, ieșirea din anonimat, oportunități de implicare în proiecte de amploare națională, organizarea de evenimente ce vin în sprijinul elevilor.
 2. Prezentarea modificărilor ce au avut loc în Metodologia de Organizare și Desfășurare a Concursului Pentru Ocuparea Funcțiilor din cadrul Consiliului Elevilor
 3. Importanța organizării unui proces electoral transparent și democratic, care să respecte Metodologia 
 4. Importanța unei comunicări eficiente în perioada alegerilor între Consiliul Județean al Elevilor și Consiliul Școlar al Elevilor
 5. Funcțiile pentru care se organizează alegeri sunt: președinte, vicepreședinte și secretar
 6. Depunerea candidaturilor va avea loc atât în format electronic pe platforma Wedu.ro, cât și în format fizic, dosarul cuprinzând următoarele documente:
 • Curriculum Vitae Europass;
 • Scrisoare de motivaţie;
 • Formular de candidatură;
 • Alte documente doveditoare care să susţină declaraţiile din C.V.;
 • Acordul părintelui;
 • Declarație pe proprie răspundere de neapartenență politică.
 • Strategia de dezvoltare şi planul de acţiune a CȘE din perspectivă personală, având în vedere funcția pentru care candidează;

        7.Cum se formează Comisia de concurs și validare a candidaturilor și care sunt condițiile în care este validată o candidatură
        8. Calendarul alegerilor este:

→  Promovarea concursului pentru ocuparea funcţiilor CŞE/CJE: 16 septembrie – 14 octombrie;
→ Termenul limită de depunere a candidaturilor online și în format fizic: 23 septembrie – 14 octombrie;
→ Validarea candidaturilor online și în format fizic: 15 – 16 octombrie;
→ Perioada de desfășurare a campaniei electorale: 16 – 25 octombrie;
→ Perioada de desfășurare a procesului electoral propriu-zis: 28 octombrie – 1 noiembrie. 

La Adunarea Generală au participat reprezentanți ai Consiliilor Școlare ale Elevilor din 19 licee, totalul fiind de 22 de licee.

Consiliul Județean al Elevilor Vrancea încurajează toți elevii să candideze pe o funcție din cadrul Consiliului Școlar al Elevilor: Nu trebuie să fii olimpic, să fii șeful clasei sau preferatul profesorilor, trebuie doar să te implici și să îți dorești să faci o schimbare pentru tine și pentru colegii tăi. Fă-ți curaj, un plan de acțiuni și depune-ți candidatura! Fii vocea colegilor tăi! Candidează pentru o funcţie în Consiliul Elevilor!”

© 2011 Consiliul Județean al Elevilor Vrancea
Adunarea Generală a CJE Vrancea: Implică-te! Ieși din anonimat! Candidează pentru o funcție în cadrul Consiliului Elevilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *