AMC fest!

Consiliul Județean al Elevilor Vrancea a fost partener într-un nou proiect care promovează educația îmbinată cu distracția şi non-formalul, ce a avut loc pe 1 şi 2 aprilie. Inițiatorii Cristina Popa și Marian Ignat și-au dorit organizarea unui eveniment care să strângă laolaltă toți elevii din județ care au trăit Acel Moment Când-aşa a luat naştere AMC fest. Conceptul de la care s-a pornit a fost formarea unei experiențe noi de invățare şi neîntâlnite în comunitatea focşăneană, care să combine atmosfera de festival cu educația non-formală.

 De aceea, timp de două zile tinerii vrânceni au avut ocazia să trăiască momente de neuitat, alături de oameni minunați care le-au fost prieteni și mentori. În data de 1 aprilie, participanții au făcut cunoștință cu această idee și s-au familiarizat prin zonele amplasate special pentru crearea unei atmosfere vii: zona chill, zona de tatuaje, zona de muzică, zona de sclipici, zona de informații. De asemenea, au fost motivați de câteva discursuri ținute de Adi Bulboacă, Cristina Cojocaru, Ştefan Popa, Lihn Pham, care le-au împărtășit elevilor povestea lor de viață şi i-au încurajat să-şi urmeze visurile.
 A doua zi, au avut loc workshopurile la care tinerii s-au înscris pe baza unui formular-de grafică, ținut de Andy Green, de fotografie, ținut de Gicu Boboc, de creație, ținut de Oriana Aslovici, de space painting ținut de Adrian Nefireşteanu, şi de teatru, ținut de Alex Mănăilă. 
Organizatorii speră ca fiecare participant să fi plecat cu un bagaj de informații în plus şi cu o lecție învățată despre el, pentru că unul dintre scopurile proiectului a fost dezvoltarea personală a tinerilor şi formarea lor ca oameni de succes în societate. Atmosfera din cele două zile de festival au dovedit plăcere cu care aceștia au venit pentru a lua parte la acest eveniment de amploare care promite cât mai multe ediții.
© 2011 Consiliul Județean al Elevilor Vrancea
AMC fest!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *